Bespaartips op Internet

[Adsense-top]Op Internet zijn talloze websites met bespaartips te vinden. In deze post zal ik er een aantal noemen, waarvan ik vind dat ze zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Om te beginnen is er www.meervoorminder.nl, naar het gelijknamige TV-programma. Op deze site zijn best aardige tips te vinden, ook kun je er jouw persoonlijke situatie laten testen. Nadeel is wel dat je voor alle leuke dingen ingelogd moet zijn, dus je moet je eerst aanmelden.

Als je regelmatig spullen koopt via Internet, kun je aanmelden bij een van de gezamenlijke inkoopclubs, zoals GroupDeal. Hier kun je korting krijgen, door samen met andere mensen spullen in grote hoeveelheden te kopen.

Prijs- en produktvergelijkers zijn onmisbaar als je je wilt orienteren op een aankoop, al dan niet via Internet. Een van de bekendste websites hiervoor is www.kieskeurig.nl. Voor het vergelijken van financiele produkten, zoals spaarrekeningen en verzekeringen, kun je independer.nl gebruiken.
Een hele goede is www.rijkerleven.com, hier vind je allerlei tips, keurig georganiseerd in groepen, zoals “in en om het huis”, “kinderen” en “verkeer en vervoer”. Sommige tips liggen erg voor de hand (zoals het gebruik van spaarlampen of het niet in stand-by houden van elektrische apparaten), maar andere zijn behoorlijk creatief (het niet naast elkaar zetten van koelkast/diepvries en vaatwasser/wasdroger bijvoorbeeld).
[Adsense-center]
Het vermelden waard is zeker ook nog de website van Hanneke van Veen, de oprichtster van de vrekkenkrant, die inmiddels ook in boekvorm te koop is. Ook haar boek “je geld of je leven” is zeker de moeite waard.

Wil je in een keer een overzicht van hoeveel je kunt besparen op abonnementen, verzekeringen en dergelijke, dan is het zeker de moeite waard om eens op www.bespaarwijzer.nl te kijken. Hier kun je je huidige aanbieders vergelijken met de (op dit moment) goedkoopste, om een totaalbeeld krijgen van wat je kunt besparen. Dat kan nog aardig oplopen!

En dan is er nog www.gratisoptehalen.nl, een site die niet over bespaartips gaat, maar een soort marktplaats, die als doel heeft om aanbieders van allerlei spullen te koppelen aan mensen die er naar op zoek zijn.

Tenslotte wil ik nog wel het volgende opmerken: het is best goed en nuttig om bezig te zijn met besparen, en het kan zelfs leuk zijn, maar het besparen moet geen doel op zich worden. Zoals ik al eerder schreef, gaat het erom dat je je geld uitgeeft aan de juiste dingen, niet dat je je geld helemaal niet uitgeeft. Blijven genieten is dus mijn advies, maar wel voor de beste prijs…
[Adsense-bottom]

Eén gedachte op “Bespaartips op Internet

  1. Jan

    Mooie bespaartips! Ik heb nog een mooie tip voor diegene die gratis spullen willen. Op Facebook heb je diverse groepen waar je jezelf bij kunt aanmelden. Hier worden vaak spullen opgezet die niet meer nodig zijn. Denk aan versleten bureaustoelen van een bedrijf. Heb je geluk dan kun je best aardige spullen scoren.

Geef een reactie